Регистрация

Свинско с гроздов сок

Свинско с гроздов сок
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1842

Печено свинско със сок от грозде.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1 кг свинско филе
  •   6 супени лъжици зехтин
  •   250 мл гроздов сок
  •   сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Навийте свинското филе и го завържете с кухненски конец. Намажете го със зехтин.

2. Останалият зехтин сложете в дълбока тава, сложете свинското и го печете на висока температура, обръщайки го периодично, докато покафенее.

3. Добавете гроздовия сок, намалете температурата, покрийте тавата и го оставете да къкри за около 1-1,5 часа, докато сокът се сгъсти.

4. Подправете със сол и пипер.

5. Извадете месото от тигана, развържете и нарежете на тънки ивици.

6. Когато сервирате поливайте месото с остатъка от гроздовия сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.35 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта