Регистрация

Свинско с бира и копър

Свинско с бира и копър
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2284

Вълчо мезе за червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г свинско, нарязано на хапки
  • 2 средно големи глави копър (грудката)
  • 1 малка глава червен или бял лук, нарязан на ивички
  • 330 мл светла бира
  • 2-3 с.л. брашно (може и оризово)
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. млян черен пипер
  • 1/3 ч.л. бял пипер
  • 2 ч.л. сушен риган
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Налейте мазнина на дъното на голяма тенджера или дълбок тиган и загрейте на средно силен котлон.

2. Междувременно в отделно в голяма чиния сложете брашното, измийте и нарежете на резени копъра.

3. Оваляйте свинските хапки в брашното и ги наредете в сгорещеното олио. Запържете ги до златисто като ги обръщате от време на време.

4. Оваляйте резените от копъра в брашното и ги сложете в същата тенджерка.

5. Прибавете лука, солта, черния и белия пипер и ригана и гответе още 2 минути докато лука омекне.

6. Прибавете бирата, намалете котлона на слаба степен, покрийте с капак и оставете да покъкри докато течността почти се изпари, като разбърквате от време на време.

7. Сервирайте ястието топло!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта