Регистрация

Свинско по иберийски

Свинско по иберийски
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2640

Мариновано свинско с ябълки, домати и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг. свински бекон
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 1 ч.л. черен пипер
  • по една 1 ч.л. скълцан карамфил, майорана, скълцан дафинов лист и канела
  • 2 глави лук
  • 4 обелени домата
  • 4 ябълки от по дребен и сладък сорт
  • 1 корен целина
  • 1 ч.ч зехтин

Начин на приготвяне:

Взимате свинското месо и го разрязвате на по-дебели пържоли. Хубаво ги набождате навсякъде с вилица. Поставяте ги в дълбок съд и ги заливате с чашата вино, прибавяте подправките и оставете месото да кисне в маринатата поне 4-5 часа.

След това нарежете на ситно лука, ябълките, доматите и целината. Сложете ги в тавичка, отгоре сложете месо с марината и го полейте обилно със зехтина. Посолете на вкус. Печете го на умерена фурна за 3 часа. Обръщайте на всеки 30 минути и го поливайте месото със соса.

Отворете си бутилка хубаво вино с тази шеметна вкусотия! Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта