Регистрация

Свинско печено с бобена салата, два соса и хляб



Свинско печено с бобена салата, два соса и хляб
Трудно   |   Порции 7-14   |   Видяна: 1812

Такос за гости с печено свинско, гуакамоле, салата с боб, доматено пюре, сирене и домашни тортили.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.02.2017

Готвим многокомпонентно основно, с което можем да посрещнем гости или пък да си спретнем стабилен семеен гуляй. На първо място правим свинското месо, защото докато то се готви, ще успеем да спретнем и останалите части от този своеобразен домашен такос с два вида сос, бобена салата, печено домашно свинско и домашно направени питки за поднасяне.

Месото мариноваме от предишната вечер в сух микс от подправки с вино, а след това печем в бирен сос докато стане крехко и разпадливо, достойно да се използва за основа на дюнер, въпреки че е от прасе.

Бобената салата приготвяме като смесим червени печени чушки с пресни зелени чушки и чесън с магданоз. След това използваме две консерви боб - едната с бял, другата с червен, за да радва салата сетивата с шарения си цвят и смесицата от вкусове. Остава ни да добавим малко зехтин, кимион, сол и лимонов сок и сме готови и с тази част.

Преминаваме към направата на червения сос, за който използваме печена чушка, чесън, чили на прах и белени домати от консерва, които къкрят известно време с още подправки, а после се пюрират, за да получим една богата на вкусове доматена салца, достойна за южноамерикански дюнер.

Следва да направим и зеления сос, за цвета на който са виновни зелени люти чушлета и авокадо. Напомня доста на гуакамоле, но в крайна сметка това е основна разядка в латиноамериканската кухня. Добавяме още червен лук, кориандър, лимонов сок и зехтин, осоляваме, пасираме и сме готови и с втория сос. 

Подобията на тортили или питки за дюнери правим от бяло брашно със свинска мас и бакпулвер, а после изпичаме на тиган. Така имаме и автентичен хляб за поднасяне на такос или пък домашен дюнер. Добре е обаче хлябът да се приготвя последен, защото след изстиване губи част от вкусовите си качества.

Накрая сглабяме такоса, като знайте, че можете да поднесете компонентите по отделно и всеки сам да направи собствен дюнер според вкуса си. Водещите предлагат да добавите още сирене, пресни зеленчуци и заквасена сметана, но никой няма да ви се разсърди, ако прецените, че и дотук направените храни са достатъчно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта