Регистрация

Свинско на фурна с тиква и гъби ала Таньо Шишков

Свинско на фурна с тиква и гъби ала Таньо Шишков
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2930

Печена свинска плешка с гарнитура от тиква и гъбен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С тази рецепта за свинско месо на фурна Таньо Шишков се включи в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков в седмицата от 12 януари 2015-а година, когато свинската плешка без кост на Порция свежест е на промоционална цена в хранителната верига магазини LIDL.

Необходими продукти :

  • 600-700 грама свинска плешка без кост (Таньо Шишков грабна от промоционалната Порция свежест)
  • 800 г тиква
  • 200 г гъби
  • 200 мл сметана за готвене (експертът използва Pilos)
  • 50 г немско масло (готвачът се спря наPilos)
  • 1-2 стръка пресен розмарин
  • 100 мл зехтин (Шишков избра Promienna)
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете зехтин в тиган, обтрийте месото от всякъде със сол и черен пипер и го запържете от всички страни за по няколко минути до образуването на апетитна коричка.

2. Загрейте фурната на 180 градуса без вентилатор, поставете свинското в тава, сипете малко вода на дъното и пуснете да се пече за 1:30 часа. След това отворете фурната, без да вадите месото още 15 минути.

3. Обелете тиквата и я нарежете на парчета.

4. Сложете ги в тавичка като овкусите със сол и пипер и долеете няколко с.л. зехтин и вода до средата на съда. Печете за 45 минути в загрята на 180 градуса фурна.

5. Измийте гъбите, нарежете ги на четвъртини и ги сложете да се запържват в 2-3 с.л. сгорещен зехтин.

6. Намалете огъня и добавете маслото и сметаната. Сложете също ¼ наситнено стръкче розмарин, а останалата част от подправката поставете в тигана цяла.

7. Когато сметановия сос се редуцира, подправете със сол и пипер и извадете стръка розмарин.

8. Поднесете печеното месо с парчета тиква и гъбен сос за гарнитура.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 30
  2. лют
  3. hapka
  4. ус
  5. морков
  6. Уок
  7. тон
  8. ги
  9. св
  10. картофи

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта