Регистрация

Свинско на фурна с тиква и гъби ала Таньо Шишков

Свинско на фурна с тиква и гъби ала Таньо Шишков
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2724

Печена свинска плешка с гарнитура от тиква и гъбен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С тази рецепта за свинско месо на фурна Таньо Шишков се включи в кампанията на ЛИДЛ Манчев срещу Шишков в седмицата от 12 януари 2015-а година, когато свинската плешка без кост на Порция свежест е на промоционална цена в хранителната верига магазини LIDL.

Необходими продукти :

  • 600-700 грама свинска плешка без кост (Таньо Шишков грабна от промоционалната Порция свежест)
  • 800 г тиква
  • 200 г гъби
  • 200 мл сметана за готвене (експертът използва Pilos)
  • 50 г немско масло (готвачът се спря наPilos)
  • 1-2 стръка пресен розмарин
  • 100 мл зехтин (Шишков избра Promienna)
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете зехтин в тиган, обтрийте месото от всякъде със сол и черен пипер и го запържете от всички страни за по няколко минути до образуването на апетитна коричка.

2. Загрейте фурната на 180 градуса без вентилатор, поставете свинското в тава, сипете малко вода на дъното и пуснете да се пече за 1:30 часа. След това отворете фурната, без да вадите месото още 15 минути.

3. Обелете тиквата и я нарежете на парчета.

4. Сложете ги в тавичка като овкусите със сол и пипер и долеете няколко с.л. зехтин и вода до средата на съда. Печете за 45 минути в загрята на 180 градуса фурна.

5. Измийте гъбите, нарежете ги на четвъртини и ги сложете да се запържват в 2-3 с.л. сгорещен зехтин.

6. Намалете огъня и добавете маслото и сметаната. Сложете също ¼ наситнено стръкче розмарин, а останалата част от подправката поставете в тигана цяла.

7. Когато сметановия сос се редуцира, подправете със сол и пипер и извадете стръка розмарин.

8. Поднесете печеното месо с парчета тиква и гъбен сос за гарнитура.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта