Регистрация

Свинско къри с млечно-доматен сос

Свинско къри с млечно-доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 349

Месо по индийски в доматен сос с кисело мляко и азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг немазно свинско месо
  • 3 с.л. олио
  • 400 мл домати от консерва
  • 200 мл кисело мляко
  • 200 мл телешки бульон
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. семена кимион
  • 2 с.л. семена кориандър
  • 3 зърна зелен кардамон
  • 1 с.л. бял пипер на зърна
  • 2 ч.л. рендосан пресен джинджифил
  • 2 глави червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 2-4 чили чушлета
  • листа кориандър за поръсване при сервиране

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тиган и изсипте в него семената кимион, кориандъра и зърната пипер и кардамон. Запечете докато усетите ароматите им. Прехвърлете в хаванче и счукайте.

2. В блендера сложете лука, чесъна, подправките, които счукахте, джинджифила, люти чушлета и половината листа кориандър. Смелете на гладка паста.

3. Месото нарежете на големи хапки. Овкусете със сол. Сгорещете в тиган на силен огън 2 с.л. олио и запържете месото колкото да се запечати, като се стремите да го обръщате от вички страни, за да хване коричка и да запази соковете си. След около 5 минути извадете.

4. Сгорещете 1 с.л. олио в същия тиган. Изсипете пастата от блендера и запържете на умерен огън докато започне да се усеща ароматът ѝ. След това добавете месото и го разбъркайте, за да се овкуси хубаво.

5. Добавете доматения концентрат, разбъркайте и налейте доматения сос и бульона. Оставете да къкри под капак 20 минути. След това махнете капака и гответе докато сосът се редуцира. Можете да добавите и цели люти чушлета. Опитайте мръвка и ако е готова, преминете по-нататък.

6. Застройте с киселото мляко и махнете от огъня точно преди завиране. Посолете на вкус, поръсете с листа кориандър и сервирайте с гарнитура от бял ориз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта