Регистрация

Свинско в сос Хариса с кус-кус и боб

Свинско в сос Хариса с кус-кус и боб
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4771

Бял боб, мента и кус-кус овкусяват сочни свински пържоли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 тънки свински пържоли
  • 2 с. л. сос Хариса
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 100 г кус-кус
  • 150 мл горещ пилешки бульон
  • 1 малка червена чушка, нарязана ситно
  • 200 г бял боб
  • прясна мента

Начин на приготвяне:

1. Смесете соса „Хариса” с лимоновия сок. Мариновайте месото в соса за поне 15 минути.

2. Запържете свинското в тиган до готовност. Извадете го от тигана и го поставете в чиния, покрита с метално фолио, за да не изстива.

3. Прибавете в тигана кускуса и бульона. Изсипете отгоре жълтия боб и чушката. Покрийте с капак и оставете на котлона за 5 минути.

4. Когато кускуса е попил бульона, добавете малко мента, разбъркайте леко и сервирайте като гарнитура към свинското.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта