Регистрация

Свинско вретено с праз лук и сини сливи

Свинско вретено с праз лук и сини сливи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 8941

Свински хапки с плодове, зеленчуци и винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За вретеното:

  • 1 кг. свинско бон филе
  • 1 стрък праз лук
  • 200 гр. сини сливи
  • Сол
  • Черен пипер
  • 100 гр. смелени орехи

За соса:

  • 300 гр. сини сливи
  • 100 мл. шампанско
  • 5 гр. карамфил
  • 20 гр. масло
  • 20 гр. брашно
  • Сол
  • Черен пипер

За гарнитурата:

  • 400 гр. моркови
  • 300 гр. селари
  • Сол
  • Зелен пипер на зърна
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Разрязваме филетата по дължина и ги начукваме докато се получат четири тънки правоъгълника. Овкусяваме със сол и черен пипер и поръсваме със смелените орехи. Поставяме в единия край предварително бланширания праз и сливите, нарязани на жулиени. Навиваме на стегнато руло и печем на 200 градуса за около 20 – 30 минути.

2. Слагаме карамфила в 200 мл. вода да поври 5 – 6 мин. Добавяме шампанското, сините сливи, нарязани на жулиени, и оставяме да ври около 10 мин. Сгъстяваме соса с масло и брашно.

3. Сотираме предварително нарязаните на жулиени моркови и селари заедно със зеления пипер в зехтин за 7-8 мин.

4. Сервираме като нарежем рулото на малки рулца, а върху всяко от тях поставим част от морковите и залеем със соса.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта