Регистрация

Свински шницели с пържени картофки



Свински шницели с пържени картофки
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1502

Панирано свинско с яйца и галета върху канапе от картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционният виенски шницел се приготвя от изтънено парче телешко месо, но когато правим храна у дома си, е позволено отклонение от готварските норми. Затова в канала Dazzle Spoon показват как се приготвя шницел от свинско, което е доста по-евтино и комерсиално месо. Пък и си е мазничко и вкусно, някак по-близо до кулинарните разбирания на нашенеца.

Първо месото се реже на тънки пържоли, които се изтъняват с чук за месо. Следва да се овкусят със сол и пипер. Овалват се в брашно, после в разбито яйце и на финала - в галета. Пържат се двустранно в олио и се изваждат върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервират се върху пържени картофи, картофено пюре или картофена салата, като се обтриват с масло, поръсват с наситнен магданоз и поднасят с лимон. Вкусно. Е, и калорично, но си заслужава. Гледайте във видеото как точно се прави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 808
  2. пандишпан
  3. 200
  4. 19
  5. сол
  6. 500
  7. Пре
  8. сух
  9. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта