Регистрация

Свински ребра на фурна по американски

Свински ребра на фурна по американски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 334

Печени свински реърца с коричка и заливка от мед, горчица, кетчуп и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 мл кетчуп
  • 40 мл горчица
  • 50 мл плодово сладко от вид по избор (може да замените с мед)
  • 6 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сух джинджифил (или рендосан пресен от корен - около 1,5 ч.л.)
  • 2 с.л. оцет
  • 4 с.л. соев сос
  • 2/3 ч.л. млян черен пипер
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1,5 ч.л. пушен пипер или сладък червен пипер
  • 1,5 кг свински ребърца с месо по тях

Начин на приготвяне:

1. Ребърцата разделете на парчета от по 2-3 кокалчета с месо. Обтрийте със сол и черен пипер и оставете настрана.

2. Изсипете кетчупа в купа, дбавете горчицата и разбъркайте много добре.

3. Намачкайте чесъна, поръсете солта, черния и червения/пушения пипер, както и сухия джинджифил. Размешайте, за да се разпределят равномерно в соса.

5. Инкорпорирайте плодовеото сладко или меда.

6. Залейте с оцета и соевия сос - размешайте финално.

7. Обтрийте ребърцата с част от тази смес и по желание оставете да се мариноват. Могат да издържат в хладилник така до 24 часа. Естествено, можете и веднага да преминете към готвене.

8. Подредете в тава едно до друго без да се застъпват и намажете с половината от останалия сос. Сложете плътен капак на тавата или я увийте добре с алуминиево фолио.

9. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 50 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и оставете още 20 минути.

10. Разгърнете фолиото или махнете капака. Намажете с част от останалия сос. Печете още 10-12 минути.

11. Разпределете в индивидуални порции и покапете с целия останал сос, който се очаква да не е много, но все пак да създаде финални щрихи.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта