Регистрация

Свински пържолки с ароматно масло

Свински пържолки с ароматно масло
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1301

Печени свински пържоли с маслен сос с чесън и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи или 8 по-малки пържолки от свинско (да е сигурно, че ще стигнат)
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 100 г масло
  • 8 скилидки чесън
  • 4 с.л. терияки сос
  • сокът на 1/2 лимон
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. горчица
  • копър или друга прясна подправка за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В никакъв случай не начуквайте свинското. Целта е да остане сочно. Обтрийте със сол и пипер и покапете с олио. Оставете настрана.

2. Маслото разтопете в малка метална купичка на слаб огън или в съд, подходящ за микровълнова. Добавете към него горчицата, терияки соса, соевия сос, лимоновия сок и намачкания на паста чесън. Разбъркайте добре.

3. Месото метнете в добре сгорещен тиган на силен огън за по 1-1:30 минути от страна на пържола. После редете в тавичка.

4. Сгорещете фурната на 200 градуса. Намажете месцата с 1/3 от масления сос, покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете за 20 минути. Разгърнете фолиото, изключете фурната и върнете месото за още 5-6 минути.

5. Разпределете пържолите в порции. Отгоре залейте с маслен сос, а остатъкът от него (ако има такъв), сервирайте за допълнително овкусяване.

6. Поднесете с поръска от наситнена прясна подправка и гарнитура по избор.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта