Регистрация

Свински пържоли с маслен сос



Свински пържоли с маслен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2050

Печени пържоли със сос от масло, домати и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.06.2017

Апетитно печено свинско на скара показват Лора и Стоян, като различното в тази традиционна рецепта за свински котлети са маринатата, в която престоява месото и соса, с който се поднася. Стоян Сейменски споделя хитър трик за мариноване на месо - смесените съставки и мръвките се изсипват директно в плик за готвене - теке хем могат да се разбъркват чрез друскане, хем не заемат много място и не цапате посуда, хем не омирисвате хладилника. В случая в плика влизат 4 свински котлета, накиснати в смес от горчица, сос уорчестър, уиски, сол и пипер. Следва да си починат за 6 часа в хладилник.

През това време си правим ароматно масло. Така се нарича масло, обогатено с подправки, което се охлажда и носи много вкусове и аромати в себе си. То се приготвя от смесване на обикновено масло с добавки в блендер. Така в купата се появяват сушени домати, доматена салца, пресен босилек, сол и бучка масло. Пюрират се без да се търси съвършена еднородност на сместа. След това тя се изсипва върху стреч фолио и се завива на бонбон, както е показано във видеото. Прибира се в хладилник да се стегне за няколко часа.

Сега остава само да изпечем пържолите на скара, грил, наребрен тиган или друг уред и после да ги поднесем с резен от маслото и гарнитура по избор.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта