Регистрация

Свински котлети с плодов сос и чеснови картофи ала Таньо Шишков

Свински котлети с плодов сос и чеснови картофи ала Таньо Шишков
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3779

Пържени свински пържолки с картофена гарнитура и заливка от нар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С тази рецепта за печено прасенце Таньо Шишков честити Новата година на всички ентусиазирани кулинари и се включва в новогодишната кампания на ЛИДЛ за приготвяне на свинско месо, което е на промоция във веригата магазини от 29.12 до изчерпване на количествата. Вижте как да си сготвите вкусните мръвки по един леко екстравагантен и празничен начин.

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свинско месо (най-добре използвайте котлети)
  • 600 г картофи
  • 100 г масло (Шишков използва Pilos)
  • 3-4 стръка прясна мащерка
  • 5-6 скилидки чесън
  • 3-4 с.л. зехтин (Готвачът сложи Promienna)
  • 1 нар
  • 20 мл гренадин
  • 100 мл бяло вино (Таньо Шишков сипа Conde Noble)
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на пържолки и ги обтрийте със сол и черен пипер.

2. Сгорещете зехтина в тиган, наредете месото да се пържи за няколко минути в него и добавете вътре маслото и мащерката.

3. Обърнете свинското и го поливайте периодично с мазнината от дъното на тигана, като го оставите да се готви още 5 минути.

4. Пуснете картофите да се варят в подсолена вода.

5. Оставете месото да си почине за 10-тина минути след термичната обработка.

6. Извадете семената от нара като го разрежете на две части и го потупвате с домакинско чукче докато изпаднат или го потопите във вода и изчоплите с пръсти.

7. Сгорещете суха тенджера и в нея сипете семената от нар, виното и гренадина. Оставете да се редуцира соса за няколко минути.

8. Сварените картофи обелете, нарежете на хапки и запържете в тиган с няколко с.л. зехтин. Добавете чесън на вкус и гответе до получаването на коричка. След снемане от огъня, овкусете със сол и пипер.

9. Поднесете свинските котлети, залети със сос от нар и гарнирани с чесновите картофки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. meze
  2. пост
  3. пита
  4. akne
  5. оцет
  6. Fuch
  7. ориз
  8. tart
  9. орех
  10. блат

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта