Регистрация

Свински джолан по немски

Свински джолан по немски
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 8917

Свинско, което се маринова една седмица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 свински джолан 
  • 1/2 с.л. италиански подправки (босилек, майорана, риган, розмарин, мащерка)
  • 1 с.л. пет подправки на прах (звезден анасон, карамфил, канела, съчуански пипер и смлян копър)
  • мащерка (по желание)
  • смлян черен пипер
  • 1 малка глава лук, нарязана
  • 1 дафинов лист
  • 1/2 чаша червено вино (I използва водка)
  • 4 резена джинджифил
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки (освен джолана) в купа и разбъркайте добре.

2. Измийте джолана, поставете го в купата и го оставете да се маринова 7 дни в хладилника (обръщайте го по веднъж всеки ден). Ако половин чаша вино не е достатъчна, добавете малко вода, така че джолана да е покрит до средата.

3. След 7 днис сварете джолана, заедно с маринатата във вода – кипнете и оставете да ври на слаб огън 45 минути (отстранете пяната, която се отделя при варенето).

4. Сложете сварения джолан в хладилника за още един ден.

5. Сервирайте с картофено пюре и кисело зеле.

Бележка: Осмозата е мощен процес, затова не слагайте прекалено много сол, иначе ще получите шунка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 7 дни

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта