Регистрация

Свински гърди с червено вино

Свински гърди с червено вино
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4035

Свинско със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За месото:

  • свински гърди (~1 кг)
  • сол
  • пипер
  • гранулиран чесън

За зеленчуците:

  • 500 г картофи, нарязани на кубчета
  • 300 г млади моркови, нарязани наедро
  • 2 глави лук, нарязани наедро
  • 12 скилидки чесън, цели
  • 2 шепи гъби шитаке или други гъби по избор
  • сол
  • пипер
  • магданоз
  • червено вино

За соса:

  • червено вино
  • телешки бульон
  • масло
  • зехтин
  • 1 шалот
  • 2 нарязани скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 1 щипка захар

Начин на приготвяне:

1. Първо изсушете и изрежете ивици в кожата на гърдите преди да втриете сол, пипер и гранулиран чесън. В същото време разбъркайте нарязаните зеленчуци с малко червено вино, сол и магданоз и сложете в предварително загрята фурна на 120ºС.

2. В средно голям тиган за печене сложете зеленчуците под местото. Намажете месото със зехтин и го сложете да се пече за около 3 часа. Ако не се получи коричка на ниската температура, увеличете малко огъня до 230ºС или го сложете на грила за 10-20 мин.

3. Около 20 мин. преди да е готово месото, започнете соса.

4. В тиган сгответе шалота и чесъна в зехтин и разтопено масло. Преди да покафенеят прекалено много, добавете червено вино (съвсем малко) и телешки бульон (също не прекалявайте). Поръсете със сол и пипер, сложете дафинов лист и малко захар. Оставете да ври докато се сгъсти. Извадете дафиновия лист, шалота и поднесете с месото и зеленчуците.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта