Регистрация

Лук шалот с медена глазура

Лук шалот с медена глазура
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4259

Медена гарнитура от запържен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г лук шалот, обелен
  • 5 с.л. слънчогледово олио
  • парче пресен джинджифил, около 5 см, фино настърган
  • 5 с.л. незахаросан мед

Начин на приготвяне:

1. Сложете тенджерка с вода да кипне. Щом заври, изключете котлона и прибавете целите, обелени глави лук шалот. Бланширайте за 4-5 мин.

2. Отцедете и изплакнете със студена течаща вода. Заделете, докато се охладят и отцедят напълно.

3. Сипете олио в уок или тенджерка и оставете да запуши. Сложете лука и запържете за 3-4 мин. или докато се карамелизира. Прибавете джинджифила и меда. Разбъркайте, така че лукът да се покрие напълно.

4. Може да поднесете веднага или след като се охлади.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 10
  2. лаваш
  3. Чес
  4. 30
  5. 50
  6. яйц
  7. 180
  8. сала
  9. КАРТОФИ
  10. Чер

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта