Регистрация

Свинска осмянка с червено вино

Свинска осмянка с червено вино
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 11849

Свинско с картофи, моркови и винен сос с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За месото:

  • 1 кг свинска осмянка (месо от корема на прасето)
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах

За зеленчуците:

  • картофи, нарязани на кубчета
  • млади моркови, нарязани на едри парчета
  • 1 глава лук, нарязана на дебели филии
  • 3-4 скилидки чесън, цели
  • гъби шийтаке
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • малко червено вино

За соса:

  • червено вино (може Каберне совиньон)
  • телешки бульон
  • масло
  • зехтин
  • 1 дребен лук шалот
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 1 дафинов лист
  • 1 щипка захар

Начин на приготвяне:

1. Подсушете кожата на свинското месо и след това направете резки в нея с нож. След това втрийте в нея сол, черен пипер и чесън на прах. Междувременно сложете в един съд нарязаните зеленчуци, малко червено вино, сол и магданоз и предварително загрейте фурната до 120°С.

2. В средно голяма тава сложете зеленчуците и над тях месото. Намажете месото със зехтин и го сложете във фурната за около 3 часа. Ако кожата не стане хрупкава при тази ниска температура, увеличете я на 230°С.

3. Около 20 мин. преди месото да се е опекло, започнете да приготвяте соса.

4. В тенджера запържете лука шалот и чесъна в зехтин и разтопено масло. Преди да започнат да покафеняват, излейте малко червено вино и телешки бульон. Добавете сол и черен пипер, дафинов лист и щипка захар. Варете, докато течността намалее. Извадете дафиновия лист, чесъна и лука шалот и сервирайте соса заедно с месото и зеленчуците.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта