Регистрация

Сандвич от лаваш с риба тон и зеленчуци

Сандвич от лаваш с риба тон и зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 489

Рулца от лаваш с риба, кашкавал, крема сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 питки лаваш (или 4 арабски питки)
  • 2 консерви риба тон в зехтин или собствен сос (общо съдържание около 300 грама)
  • 1 морков
  • 4 листа салата айсберг
  • 150 г кашкавал (твърд)
  • 1 опаковка (около 200 мл) крема сирене тип Филаделфия (за мазане)
  • пресен копър
  • 1 скилидка чесън по желание
  • масло по желание

Начин на приготвяне:

1. Консервите риба тон отцедете от излишния сос. Рибното филе прехвърлете в купа и накъсайте на влакна с вилица.

2. Моркова измийте и рендосайте при рибата.

3. Листата айсберг измийте и наситнете при рибата. Добавете и наситнен пресен копър (само листенца) и рендосания кашкавал.

4. Скилидката чесън намачкайте, смесете с крема сиренето и залейте с него рибната смес. Размешайте добре.

5. Намажете лавашите със сместа и завийте на руло.

6. Имате два варианта - да сервирате като студено предястие. За тази цел приберете в хладилник рулата да се постегнат и нарежете косо след това. Можете да набодете и с клечки за зъби, за да се получат парти хапки. Това е идеално мезе за посрещане на гости. Във вариант 2 намажете лавашите отгоре с масло и запечете на най-силната степен на фурната за 5-7 минути, като сложите рулата в силно сгорещената печка. Идеята е хлябът да се поопече, а във вътрешността да няма печена салата, защото е неприятно.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта