Салата Червената шапчица с майонеза и нар
Мезенце с варени картофи, телешко, орехи, кашкавал и майонезен сос с плодов акцент.
Необходими продукти:
- 400 г варено телешко месо
- 200 г твърд кашкавал
- 4 варени картофа
- 1 глава лук
- 200 грама орехови ядки
- 1-2 големи опаковки майонеза
- семената от 1 нар
Начин на приготвяне:
1. Салатата се прави на пластове. Вземете голяма купа и започнете с реда картофи, като ги нарежете на малки кубчета и след това леко ги навлажните с майонеза.
2. На втори пласт наситнете лука, на трети - вареното телешко месо. Сложете отново малко майонеза.
3. На четвърти пласт нека бъдат счуканите орехи, на пети - рендосаният твърд кашкавал.
4. Отгоре изсипете стабилно количество майонеза и заравнете салатата с шпатула.
5. Накрая поръсете със семена от нар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ