Салата Цезар с аншоа
Салата с маруля, яйчен дресинг и крутони.
Необходими продукти:
- 1 скилидка чесън
- 1 яйце
- 1 с.л. зехтин (за сухарите)
- 3 с.л. зехтин за салатата
- 3 филийки хляб
- 1 малка маруля
- 1 с.л. лимонов сок
- 1/2 ч.л. сос Уорчестършир
- 100 г пармезан
- 4 парчета аншоа - нарязани
Начин на приготвяне:
1. Пригответе крутоните като махнете коричките на филиите хляб и ги нарежете на кубчета. Намачкайте чесъна в лъжицата зехтин, оставете го да престои за 15 мин. вътре, за да се ароматизира мазнината, извадете го от нея и полейте със зехтина хлебчетата. Печете на фурна на 180 градуса докато покафенеят.
2. Измийте листата маруля и ги отцедете от водата или ги подсушете. Вземете няколко от листата както са цели и ги сложете на дъното на 2 или 3 чаши (купи) за салата, така че да образуват кошничка. Останалата зеленина накъсайте вътре в нея.
3. Пригответе дресинга като смесите яйцето, зехтина, уорчестърширския сос и лимоновия сок. Разпределете върху салатите и разбъркайте.
4. Настържете пармезана и сервирайте овкусената зеленина с настърганото сирене, няколко парчета аншоа и крутони.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ