Регистрация

Салата Цезар с аншоа

Салата Цезар с аншоа
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3319

Салата с маруля, яйчен дресинг и крутони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 скилидка чесън
  • 1 яйце
  • 1 с.л. зехтин (за сухарите)
  • 3 с.л. зехтин за салатата
  • 3 филийки хляб
  • 1 малка маруля
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.л. сос Уорчестършир
  • 100 г пармезан
  • 4 парчета аншоа - нарязани

Начин на приготвяне:

1. Пригответе крутоните като махнете коричките на филиите хляб и ги нарежете на кубчета. Намачкайте чесъна в лъжицата зехтин, оставете го да престои за 15 мин. вътре, за да се ароматизира мазнината, извадете го от нея и полейте със зехтина хлебчетата. Печете на фурна на 180 градуса докато покафенеят.

2. Измийте листата маруля и ги отцедете от водата или ги подсушете. Вземете няколко от листата както са цели и ги сложете на дъното на 2 или 3 чаши (купи) за салата, така че да образуват кошничка. Останалата зеленина накъсайте вътре в нея.

3. Пригответе дресинга като смесите яйцето, зехтина, уорчестърширския сос и лимоновия сок. Разпределете върху салатите и разбъркайте.

4. Настържете пармезана и сервирайте овкусената зеленина с настърганото сирене, няколко парчета аншоа и крутони. 

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта