Регистрация

Салата с шкембе, маслини и домати



Салата с шкембе, маслини и домати
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 174

Пържено шкембе със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.06.2018

Хрупкави лентички шкембе с домати и шайби червен лук и маслини готвят Лора и Стоян, като показват италианска рецепта за салата с шкембе, която може да бъде подходящо футболно мезе. Това предястие не е за всеки, но определено ще се понрави на любителите на екстравагантната храна.

Шкембето се сварява, нарязва се на лентички и след това се запържва в сгорешен зехтин. Когато стане хрупкаво, се вади, овкусява със сол и пипер и се охлажда. Доматите се режат на лодки, а червеният лук и маслините - на шайби. Всичко се смесва в купа и се овкусява с ябълков оцет, риган и зехтин. Разбърква се и се поднася.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта