Регистрация

Салата с четири вида фасул

Салата с четири вида фасул
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2955

Папуда, аспержов и червен боб с подлютен зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ ч.ч. папуда (позната още като птичи боб)
  • ¼ ч.ч. зърна аспержов боб
  • ¼ ч.ч. червен боб
  • 100 г зелен фасул
  • 1 средна глава лук
  • ½ ч.ч. листа кориандър
  • ¼ ч.ч. листа мента
  • 2 зелени чилита
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 1½ ч.л. чат масала
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте боба.

2. Накиснете поотделно видовете боб в много вода за през нощта.

3. Измийте и накиснете папудата за около 2 ч.

4. Сварете поотделно видовете боб до омекване.

5. Отцедете и оставете да се охладят.

6. Нарежете зеления фасул на парчета от по 0,6 см.

7. Сварете в подсолена вода до омекване.

8. Отцедете веднага и изплакнете със студена вода.

9. Заделете.

10.  Нарежете лука на парченца от по 0,6 см.

11.  Почистете, измийте, отцедете и нарежете листата кориандър и листата мента.

12.  Измийте и нарежете фино зелените чилита.

13.  Обелете и нарежете джинджифила на кубчета.

14.  Разредете лимоновия сок със същото количество вода.

15.  Прибавете кориандъра, ментата, зелените чилита, джинджифила и чат масала на вкус.

16.  Разбъркайте хубаво и оставете в хладилника поне за 1 час.

17.  Смесете сварения боб с нарязания на кубчета лук и прибавете дресинга.

18.  Разбъркайте салатата, така че да се покрие равномерно с дресинга.

19.  Поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта