Регистрация

Салата с филе Елена и червен боб

Салата с филе Елена и червен боб
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 708

Бобена салата със суджук, фасул и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г твърдо прошуто или филе тип Елена
  • 1 глава червен лук
  • 1 червена и 1 жълта чушка
  • 2 твърди червени домата
  • 1 скилидка чесън
  • 1 пикантно чушле по желание
  • голяма връзка магданоз
  • 50-80 г орехи
  • 1 консерва червен боб (около 350 г отцедено количество

За дресинга:

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. оцет
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Отцедете зърната боб от сока на консервата много добре и ги прехвърлете в купа.

2. Доматите обелете и нарежете на хапчици. Червения лук - на тънки полумесеци. Добавете при боба.

3. Нарежете чушките на лентички, а чесъна - на ситно. Ако ще слагате пикантно чушле - почистете от семките и наситнете.

4. Нарежете на едро листата на магданоза.

5. Нарежете на лентички сушеното месо и добавете при останалите продукти. Посолете и разбъркайте.

6. Смесете оцета и зехтина и залейте салатата. Размешайте, опитайте на соленост и приберете в хладилник или поднесете. При сервиране поръсете с орехови ядки.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта