Регистрация

Салата с печен карфиол

Салата с печен карфиол
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3080

Зеленчуци със сирене и ядки от макадамия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 1/2 ч.л. смлян кимион
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1 / 2 ч. л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. счукани семена кориандър
  • едро смлян черен пипер
  • сол
  • 1 връзка пресен кориандър, нарязан
  • 1/2 ч.ч. натрошени ядки от макадамия
  • 200 г сирене фета, натрошено (или друг вид бяло сирене)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. Накъсайте карфиола на цветчета, а тях натрошете или нарежете на парченца с размера на царевично зърно или зърно нахут. Нарежете и стъбълцата.

3. Смесете нарязания карфиол със зехтина, подправките, солта и черния пипер и разбъркайте, така че да се овкуси равномерно.

4. Печете около 45 минути или докато карфиолът омекне.

5. Докато е все още топъл, наръсете го с кориандъра, нарязаните ядки макадамия и натрошеното бяло сирене. Разбъркайте леко и сервирайте топло!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта