Регистрация

Салата с панирано пиле, целина, чушки и дресинг

Салата с панирано пиле, целина, чушки и дресинг
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1077

Салата с ябълки, месо, маслини, зеленчуци и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе (месо от гърди, а може да добавите и от бутчета без кост)
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. олио
  • 7 с.л. майонеза
  • 2 с.л. мармалад
  • 3 ч.л. лимонов сок
  • сол и пипер
  • 1-2 червени сладки чушки (около 160 г общо)
  • 1-2 стръка целина (около 120 г общо)
  • 1/2 глава червен лук (около 60-80 г)
  • 10-15 зелени маслини без костилка
  • 2 ябълки (около 270 г общо)
  • 2-4 листа маруля или айсберг или друга зелена салата по избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото на малки парченца с размер колкото половин хапка. Прехвърлете в купа, поръсете със сол и пипер и царевичното нишесте. Разбъркайте.

2. В тиган с незалепващо покритие сгорещете 1 с.л. олио и запържете половината от месцата на умерен към силен огън за около 4 минути, като обръщате и бъркате. Прехвърлете в купичка, добавете 1 с.л. олио в тигана и запържете и втората половина. Извадете при първата. Оставете да се охлади.

3. Направете дресинга като разбъркате майонезата с мармалада, лимоновия сок, сол и пипер.

4. Нарежете на ситно почистените ябълки и чушки, целината и маслините. Изсипете в купа.

5. Залейте с дресинга и разбъркайте.

6. Накъсайте измитите и отцедени зелени листа с ръце и добавете. Размешайте нежно за финал и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта