Регистрация

Салата с ориз и таханов сос



Салата с ориз и таханов сос
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1567

Постен червен ориз и зеленчуци с таханов сос и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.02.2018

Постен ориз със зеленчуци, който може да бъде салата, топло предястие, гарнитура и дори основно по време на пости или диета показват Лора и Стоян, като правят шарено ястие с много зеленчуци, червен ориз и таханова заливка. Това е полезна храна, засищаща, но и лека, богата на витамини и минерали и радваща окото с цветовете си.

Започваме като сваряваме ориза в голямо количество вода. После го отцеждаме през гевгир хубаво, за да не се разводни ястието. А докато зрънцата къкрят, се заемаме със зеленчуците. Броколите се накъсват на розички и се готвят на пара, но не до пълно омекване - трябва да останат хрускави в средата. Тиквичката и лука се режат на кубчета, а моркова - на лентички. Сгорещява се зехтин, в него се запържват моркова, лука и тиквичките, овкусяват се със сол и пипер, добавят се броколите, а след няколко минути - и ориза.

Ястието се дърпа от котлона, подправя се със сумак, още сол и се добавят листенца бейби спанак и наситнен магданоз. Разбърква се добре. Сервира се с кубчета авокадо и сос от разбит сусамов тахан с лимонов сок и малко вода.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта