Регистрация

Салата с моркови, пащърнак и червено зеле



Салата с моркови, пащърнак и червено зеле
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2115

Пищна кореноплодна салата с ориенталски привкус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.01.2018

Уникална салата за чревоугодници и хора, които обичат да се глезят с полезна храна и здравословни продукти готвят Лора и Стоян, като залагат на кореноплодни зеленчуци, червено зеле, нар, ядки и вкусен медено-горчичен дресинг. Получава се незабравимо предястие, благодат за тялото и сетивата, защото освен здравословно е красиво, шарено и много вкусно.

В купа се смесват зеленчуците - моркови и пащърнак, нарязани на ленти с белачка, наситнено червено зеле, магданоз и цели листенца бейби спанак. После почистваме семената от един нар - ще видите как точно го прави Стоян Сейменски с минимално цапане. Нарът се добавя в салатата. Отделно се запичат сурови лешници на сух тиган и се сучкват на едро. Внимавайте да не ги прегорите, защото им е необходимо съвсем малко. Лешниците заделете за финално поръсване.

Следва да направите дресинга - за него се смесват мед, горчица, лимонов сок, намачкан чесън, малинов оцет (ако нямате, го пропуснете) и студено пресован зехтин. Овкусяват се със сол и пипер и смесените зеленчуци се заливат с този сладко-кисел сос. Разбъркват се и се прехвърлят в индивидуални порции. Отгоре се поръсва със запечените ядки и е готово за поднасяне.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта