Салата с краставици и патладжани
Варени патладжани с лук и краставица.
Необходими продукти:
- 5 патладжана
 - 3 краставици
 - 1-2 глави лук
 - връзка магданоз
 - 3 с.л. зехтин
 - 1 ч.л. лимонов сок
 - сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Измийте патладжаните с все кората, разрежете ги на две части и ги пуснете в тенджера. Залейте със студена вода и кипнете. Щом заври водата, я подсолете и гответе патладжаните за 7-8 минути в нея.
2. Извадете в гевгир, шокирайте под течаща студена вода и обелете. Нарежете на кубчета или други подобни формички и изсипете в купа.
3. Обелете краставицата, разполовете я и нарежете на кубчета. Лука и магданоза наситнете. Прибавете в купата при патладжаните и разбъркайте.
4. Смесените зеленчуци овкусете със сол и пипер, после залейте с много малко лимонов сок, а на финала със зехтин. Поднесете като салата, ракиено мезе, предястие или гарнитура към печено свинско.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ