Регистрация

Салата със сурови гъби



Салата със сурови гъби
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2200

Пресни гъби с мента и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.02.2018

Гъбена салата или пък брускета с пресни гъби правят Лора и Стоян, като ни показват един модерен начин за направа на гъбено ястие - без термична обработка. Не е толкова странно, ако се опитате да игнорирате факта, че ще хапвате сурови печурки - те са по-ароматни и по-сочни.

Гъбите се измиват, обелват и се взимат само шапчиците им. Подсушават се и се режат много на тънко. След това се изсипват в купа, където се овкусяват с наситнени пресни листенца мента, лимонова кора, лимонов сок, сол, пипер и зехтин. Разбъркват се и са готови за сервиране като предястие или гарнитура. Можете обаче да препечете намазан със зехтин хляб и да го обтриете със скилидка чесън. След това да сервирате ястието под формата на брускета.

Важно е обаче да знаете, че хората, които ще хапват сурови гъби трябва да имат здрав стомах, защото тази храна е трудносмилаема.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта