Регистрация

Салата от помело

Салата от помело
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3730

Помело със скариди, кокос и фъстъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с. л. тънко нарязан чесън, леко запържен за няколко минути
  • 1 с. л. тънко нарязан шалот, леко запържен за няколко минути
  • 2 с. л. печени кокосови стърготини
  • 150 г помело – обелено и дълбоко издълбано
  • шепа варени скариди
  • 1 ч. л. нарязани на ситно червени люти чушлета
  • 1 с. л. нарязани на ситно печени фъстъци
  • 2 с. л. накъсани листа от кориандър

Съставки за соса:

  • 125 мл кокосово мляко
  • 2 с. л. палмова захар
  • 1 с. л. рибен сос
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. паста от червени люти чушлета

Начин на приготвяне:

1. За да приготвите соса, смесете в тенджера всички необходими съставки и сложете сместа да заври. Намалете температурата и оставете да ври на слаб огън 10 минути, след което я отстранете от котлона и оставете да изстине.

2. Смесете всички останали съставки в купа. Добавете соса, лъжица по лъжица, докато получите предпочитаната от вас консистенция и вкус.

3. Аз сервирам тази салата в издълбана половина от помело. В началото използвах цяло помело, което издълбавах във формата на диамант. Изглеждаше наистина невероятно в тази форма..., но една добре подбрана бяла или стъклена купа е достатъчна.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта