Регистрация

Салата от печена бяла ряпа с мед



Салата от печена бяла ряпа с мед
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2611

Бяла ряпа с меден сос и лимонов сок на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.11.2017

Печените кореноплодни зеленчуци са страхотна гарнитура за меса през зимата, а също и перфектна салата, която да донесе на тялото редица полезни вещества. Именно такова ястие готвят Лора и Стоян, като дават бърза идея как се пече бяла ряпа с карамелена коричка от мед, дъх на синап и мащерка и лека кисела нотка. Същия дресинг можете да използвате за моркови и цвекло, за да бъде вашата салата трикомпонентна или просто да разнообразите основния продукт. Направата отнема 15-тина минути, а печенето около 20, затова нямате извинение да не опитате.

Първо ряпате се обелва и се нарязва на кубчета. Ако прибавяте цвекло - нарежете го на по-малки парчет от тези на ряпата. Ако слагате моркови, направете ги на дълги тресчици, за да има разнообразие освен в цвета и във фотрмата. След това зеленчуците се слагат в голяма тава, застлана с хартия за печене. Отгоре се заливат с ароматен дресинг.

За соса в купа смесваме мед, синапено семе, бял балсамов оцет, лимонов сок, мащерка, сол и пипер. Разбъркваме хубаво и заливаме зеленчуците с него. Оставяме ги да се запекат за 20-тина минути на 180 градуса. А после можем да сервираме както топло, така и студено - и в двата варианта си има чар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта