Регистрация

Салата от перлен ечемик с гъби



Салата от перлен ечемик с гъби
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1531

Ечемичена салата с печурки и кладница в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

ИЗлъчен на 15.12.2017

Салатата с ечемик е полезно ястие, което може да бъде и хубава гарнитура за по-мазни меса. Рецепта за салата от гъби и ечемик показват Лора и Стоян, като смесват сварените зрънца с пържени в масло гъби, запържени лук и чесън, рендосан пармезан и зеленища за цвят. Получава се засищащо предястие, което може да изпълни ролята и на диетично основно.

Пирво измиваме ечемика и го слагаме да се сготви за 20 минути във вряща на умерен огън вода. Отцеждаме го и пресипваме в купа. А докато зрънцата врят, имаме време и за останалата част от ястието. Бели и кафяви печурки се почистват и се нарязват на едри хапки. Гъби кладница се измиват и по-големите от тях се накъсват с ръце. После се сгорещява масло и гъбите се пържат в него до златист загар. В друг тиган с растителна мазнина се запържват лук и чесън. Остава сглобката.

Ечемикът се отцежда от водата и се оставя да изсъхне. Вътрешната му топлина ще свърши тази работа, ако го отцедите добре. После се пресипва в купа, където вече чакат сготвените гъби. Към тях се прибавя и карамелизираният лук. Всичко се овкусява с достойно количество сол и пипер, мащерка, магданоз и рендосан пармезан. Разбърква се и е готово за сервиране.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта