Регистрация

Руска баница със зеле и кашкавал

Руска баница със зеле и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 188

Руски зелник с варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г зеле
  • 6 яйца
  • 500 мл мляко
  • 200 мл кефир
  • 100 г студено масло + малко за намасляване на тавата
  • 50-80 г кашкавал
  • сол на вкус
  • 2/3 ч.л. сода
  • брашно - колкото поеме (около 200-300 г)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето на полумесеци и го сварете в млякото. След това прецедете през гевгир без да натискате или отцеждате стриктно.

2. Сварете 3 от яйцата, наситнете ги и ги смесете със зелето. Посолете на вкус и разбъркайте. Това е вашата плънка.

3. Разбийте другите три яйца и добавете в тях кефира и солта.

4. Смесете около 200 г брашно със содата и добавете в сместа с яйцата . Разбъркайте. Трябва да се получи тесто с консистенцията на гъсто кексово - да може да се излива, но да не е течно. Рендосайте в него студеното масло на едро ренде. Важно е да остане на влакна.

5. Намаслете правоъгълна тава, излейте половината (на око) тесто и заравнете с шпатула. След това внимателно разпределете плънката отгоре. Пак заравнете и залейте с останалото тесто. Заравнете финално.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Идеята е да видите златна коричка.

7. Поръсете рендосания кашкавал и запечете за още 2-3 минути докато се разтопи.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта