Регистрация

Румънска салата с патладжан

Румънска салата с патладжан
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2716

Паста от печени патладжани с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг патладжани
  • 1 голяма глава лук
  • сол
  • черен пипер
  • 100 мл слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

1. Набодете с вилица патладжаните, за да не избухнат и ги изпечете докато омекнат и сокът започне да изтича през кората (около 10-15 минути).

2. Оставете ги да се охладят, за да можете да боравите с тях.

3. Обелете ги.

4. Оставете патладжаните върху чиния и изчакайте около 10 минути, за да се отдели целият сок.

5. Нарежете лука на ситно.

6. Смесете патладжаните с лука и слънчогледовото олио и пасирайте.

7. Охладете и сервирайте върху пречепен хляб и с доматена салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта