Рулца с японско зеле
Японски сарми със свинско и подправки.
Необходими продукти:
- 8 листа зеле напа
- 300 г свинска кайма
- 150 г твърдо тофу, натрошено
- 2 стръка зелен лук, нарязан
- 1 леко разбито яйце
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. картофено нишесте
- 2 ч.л. соев сос
- 2 чаши даши бульон
- 3 с.л. соев сос
- 1 ч.л. захар
- 2 с.л. мирин
- 2 с.л. саке
- 1/2 с.л. оризов оцет
Начин на приготвяне:
1. Сварете водата и бланширайте листата от зеле за около 1 мин. и охладете в студена вода. Отцедете.
2. Смесете каймата, 2-те ч.л. соев сос, джинджифила, зеления лук, яйцето, картофеното нишесте и тофуто.
3. Разделете плънката на 8 порции. Поставете порция плънка в зелев лист, навите на руло. Оставете ги добре навити.
4. Смесете дашито, сакето и мирина.
5. Подредете зелевите рула в тенджера, налейте дашито и оставете да поври 20 мин. похлупени с капак.
6. Накрая добавете оризовия оцет, покрийте и дръжте на топло за няколко минути.
7. Поднесете с малко от бульона.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ