Регистрация

Рулца с японско зеле

Рулца с японско зеле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2467

Японски сарми със свинско и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 листа зеле напа
  • 300 г свинска кайма
  • 150 г твърдо тофу, натрошено
  • 2 стръка зелен лук, нарязан
  • 1 леко разбито яйце
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. картофено нишесте
  • 2 ч.л. соев сос
  • 2 чаши даши бульон
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • 2 с.л. мирин
  • 2 с.л. саке
  • 1/2 с.л. оризов оцет

Начин на приготвяне:

1. Сварете водата и бланширайте листата от зеле за около 1 мин. и охладете в студена вода. Отцедете.

2. Смесете каймата, 2-те ч.л. соев сос, джинджифила, зеления лук, яйцето, картофеното нишесте и тофуто.

3. Разделете плънката на 8 порции. Поставете порция плънка в зелев лист, навите на руло. Оставете ги добре навити.

4. Смесете дашито, сакето и мирина.

5. Подредете зелевите рула в тенджера, налейте дашито и оставете да поври 20 мин. похлупени с капак.

6. Накрая добавете оризовия оцет, покрийте и дръжте на топло за няколко минути.

7. Поднесете с малко от бульона.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта