Регистрация

Руло Стефани с глазура

Руло Стефани с глазура
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3131

Нетрадиционно руло Стефани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За глазурата:

  • 1 чаша кетчуп
  • ⅔ чаша кафява захар
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 2 чаени лъжички суха горчица

За рулото:

  • половин килограм мляно телешко месо
  • половин килограм мляна италианска наденица
  • 1 чаша италиански трохи от хляб
  • 1 опаковка супа на прах с телешко и лук
  • 1 супена лъжица смлян чесън
  • 1 разбито яйце
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • ¼ чаша от приготвената смес за глазура

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 175°C.

2. В средна купа смесете кетчуп, кафява захар, балсамов оцет, суха горчица и 1 супена лъжица лимон докато се получи еднородна смес.

3. В голяма купа сложете мляно телешко, мляна италианска наденица, хлебни трохи, микс за супа с телешко и лук, яйце, млян чесън, 3 супени лъжици лимонов сок, и ¼ чаша от сместа за глазурата. Оформете руло и поставете в подходяща тава.

4. Печете 1 час. Излейте мазнината. Изсипете половината от останалата глазура над рулото. Печете още 10 минути.

5. Нарежете рулото на осем и поднесете. Използвайте глазурата да поръсите на парченцата или разсипете в съд, за да си топите докато се храните. 


Съвети:

1. Да се отцеди мазнината от горещата тава е трудно. Затова често слагам по четири филии хляб на дъното на два реда ( 2 филийки една до друга и още 2 над тях), а след това поставям рулото над тях. Тези филийки попиват мазнината. После можете да ги махнете директно от готовото руло.

2. За по-здравословно руло, използвайте пуешко вместо телешко месо и пуешка наденица вместо италианската. По този начин няма разлика във вкуса, а мазнините се намаляват драстично.

3. Обикновено сервираме с пюре от сладки картофи и зелена салата или задушени аспержи. Вървят чудесно заедно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта