Регистрация

Руло от бисквити с мармалад и масло



Руло от бисквити с мармалад и масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4172

Лесен сладък салам с домашно сладко и маслена глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В канала da_sgotvim_s_milena попадаме на един вкусен и много лесен соцсладкиш от бисквити с мармалад и масло, който се приготвя за броени минути и има страхотна визия за посрещане на приятели за чаша кафе или пък като хрумка, която да зарадва децата с шарена и питателна закуска. Това е вид сладък салам или пък сладко руло от бисквити, слепени с мармалад. Изглежда много красиво и апетитно, въпреки че се прави само с няколко продукта. Ето как:

Взимаме си един пакет чаени бисквити, като е добре да са светли и без дупка. После си отваряме бурканче от бабиното сладко и започваме да редим на вертикална кула - бисквита, конфитюр, бисквита, конфитюр - и така докато подредим всички бисквити от опаковката. Важно е да ги притискате силно една към друга, за да не стане десертният салам разпадлив. Разбира се - започваме и завършваме с бисквита.

После оставяме вкусната куличка за няколко минути настрани, защото трябва да разбием масло с пудра захар. След това си взимаме стреч фолио, слагаме кулата да полегне и я намазваме от всички страни със сладкото масло. По желание отгоре поръсваме с шарени пръчици, шоколадови капки, крокан, какао или каквото друго ви харесва. След това остава да завием салма и да го приберем в хладилник да стегне за поне час и половина.

А на финала нарязваме косо сладкиша и се получават красиви хапки, в които отчетливо си личат пластовете бисквити, мармалад и глазура. Как точно се прави всичко - гледайте във видеото на Милена.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
3
3 става
2
2 едвам
2
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта