Регистрация

Рошави сладки с парченца ябълки

Рошави сладки с парченца ябълки
Лесно   |   Порции 30-тина броя   |   Видяна: 2316

Тумбести бисквити с късчета ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г ябълки
  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 100 г масло
  • 350 г брашно
  • 16 г бакпулвер
  • канела по желание (около 1/2 ч.л.)
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Маслото извадете да се размекне в топла стая - не трябва да се втечнява, но е добре да бъде много меко.

2. Чукнете в купа яйцата и ги разбийте с миксер.

3. Добавете захарта и разбивайте още докато се абсорбира. После е ред на маслото - бъркайте упорито до получаването на хомогенен крем.

4. Добавете половината от брашното, бакпулвера и канела по желание. Бъркайте с миксера за последно.

5. Добавете останалото брашно и вече с лъжица го абсорбирайте в тестото. С обратното на супена лъжица е най-лесно.

6. Обелете ябълките, почистете сърцевината и нарежете на кубчета. Изсипете при тестото и разбъркайте, за да се разпределят равномерно в него.

7. Застелете тава с хартия за печене. Ще ви се наложи да изпечете повече от една тава. Със супена лъжица гребвайте от сместа и с чаена избутвайте върху хартията за печене. Оставяйте дистанция, защото ще се надуят. Не е необходимо да заравнявате.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. През това време си надиплете втората доза.

9. След изваждане от фурната поръсете с пудра захар през цедка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта