Регистрация

Ронлив пай с яйчен крем



Ронлив пай с яйчен крем
Трудно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1976

Баски сладкиш - маслен пай с плънка от плодов мармалад и яйчен крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.01.2018

Дебел пай с много крем и маслено ронливо тесто правят Лора и Стоян като следват баска рецепта за маслен кейк с яйчена плънка и пласт от плодов мармалад. Сладкишът не е от най-лесните, затова можете да го приемете като кулинарно предизвикателство, с което да вдигнете летвата от начинаещи към една идея по-напреднали.

Първо се смесват сухите съставки като в купа се разбъкват смлени филирани бадеми с бурбонска ванилова захар, бяло брашно и бакпулвер. В друг съд с миксер се разбива маслото с кафява захар, след като се превърне в крем, се добавят яйцата  пак се разбива. После се вкарват сухите съставки и се бърка на ръка до получаването на маслено тесто. То се разделя на две части, като едната е малко по-голяма от другата. Прибира се в хладилник, а после по-голямата част се вади, разстила се по дъното и стените на тава за сладкиши и пак се прибира.

Следва направата на крема от мляко, захар, разбити на ръка яйца и царевично нишесте. След като е готов, кремът се охлажда, покрит с фолио, за да не хване кора. После се сглобява кейка. Разстланата кора се маже с мармалад от череши или други плодове по ваше желание. Отгоре се изсипва яйчения крем и след това се похлупва с втората част от тестото, разточена на кора. Намазва се с разбито яйце и се запича.

А на финала имате дебел сладкиш с уникален крем, наподобяващ крем карамел.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта