Регистрация

Романтично основно с месо и картофи по френски



Романтично основно с месо и картофи по френски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1074

Вечеря за Осми март с печено свинско бонфиле в бекон с гарнитура от картофи със сметана и сирена и винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Основно за Деня на жената - не е необходимо да избирате нестандартни продукти или да се хвърляте в сложни техники на готвене, за да зарадвате любимата с апетитна и романтична храна. Можете да превърнете в петзвездно основно дори семплата комбинация от свинско с картофи, като просто проявите вещина в направата му. Как свинското с картофи и сос се превръща в роматнична вечеря - показва Миро от канала Готвене за начинаещи.

Първо в касерола на силен огън се кипват около 300 мл червено вино с клонка мащерка или розмарин, няколко зърна черен пипер и 1-2 дафинови листа. Добавя се горчица и се оставя да поври 7-8 минути докато течността се редуцира наполовина. През това време две парчета свинско бонфиле с общо тегло около 1-1,3 кг се почистват от жилите. Филетата се поставят в кутия и се заливат с прекипяното вино с подправки. Оставят се да се мариноват за 4 часа.

Картофите - малко над килограм - за гартен със сирена, се обелват, измивт и нарязват на тънки шайби. В касерола се подгряват 250 мл високомаслена млечна незаквасена сметана с 250 мл мляко и в тях се натрошават и разтапят 100 г синьо сирене. Добавя се сол и пипер и картофените шайби се пускат във врялата смес, махната от котлона. Така можете да пуснете фурната да загрява на 180 градуса без да се притеснявате, че йенската тенджера, в която готвите, ще се спука от разликата в температурата.

Шайбите картофи се редят в тава или йенска тенджера, заливат се с останалия от кисненето им млечен сос и отгоре се поръсват с 30-тина грама рендосан пармезан. Захлупват се с капак или се покриват с алуминиево фолио и се пекат за 30 минути. След това фолиото се открехва и ястието се оставя да хване апетитна коричка за още 15 минути на същата температура.

Връщаме се към месото. То се вади от маринатата и се подсушава с домакинска хартия. Останалият от мариноването сос се запазва. Върху лист стреч фолио се реди бекон. Около 200 грама ще ви стигне за това количество. Мръвката се поставя върху лентите бекон и се завива на руло. Гледайте видеото, за да разберете точно как става. Готовите месни рула се запечатват в сгорещено малко количество мазнина за по 2-3 минути от страна, след което се вкарват в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути. Няколко минути преди изваждане можете да добавите при тях намаслени със зехтин чери домати, които също да влязат в порцията за разкош.

След изпичане мръвките се оставят да починат, а сосът от готвенето им се прехвърля в касерола и се подгрява. Към него се добавя около 1 ч.л. брашно и се готви 3 минути на умерен огън. После се наливат около 120 мл вода и брашното се размива. Изсипва се заделената остатъчна марината и се оставя да къкри докато течността се редуцира наполовина. Маха се от огъня и се монтира с 30 г студено масло от хладилника.

В чинията влизат нарязаното на слайсове месо, парче гартен, чери домати и сос. Можете да доукрасите с клонка прясна билка и стърготини пармезан, за да се получи кулинарна идилия. Пък и е много вкусно. Гледайте клипа на Миро, за да сте сигурни точно как да приготвите вечерята за Осми март или друг празник, на който сте решили да направите кулинарна изненада на любим човек.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта