Регистрация

Романтичен домашен чай с ягоди



Романтичен домашен чай с ягоди
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1447

Как се прави чай на пакетчета вкъщи?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Споделяме една хитра идея за правене на чай в домашни условия. Авторите на видеото решават напитката да бъде страстна и романтична, ободряваща и с дъх на нежност, който идва от комбинацията на сушени ягоди и ванилия. Техниката е много лесна:

От тензух, сгънат на две, се изрязва сърце и се зашива така, че едното ухо да остане в началото отворено - през него се пълни пакетчето. В импровизираната торбичка се слага зелен чай и плодове и аромати по желание. Ако не сте фенове на ягодите, можете да ги замените със сушени кайсии, круши, ябълки, боровинки. На мястото на ванилията пък можете да сложите канела или сладкарски аромат на ром, карамел или шоколад - всичко е според вкуса.

После пакетчето се закърпва и с помощта на телбот за него се фиксира конец и хартиена дръжка за чая. Хитър потребител дори предлага да се напише любовно послание на дръжчицата, което да е финалната щриха в изглезването с една сгряваща романтична напитка. Импровизирайте според вкуса и целите - видеото дава идея как да осъществите хрумките си:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта