Регистрация

Ролована сланина с праз лук



Ролована сланина с праз лук
Лесно   |   Порции 1 кг   |   Видяна: 3371

Варена сланина с подправки и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитна сланинка с подправки прави Ути Бъчваров, за да напомни, че времето навън е мразовито и подканя към хапване на мазни меса и пиене на руйно вино. Рецептата е за сланина по украински - завита с праз лук и подправки на руло и сварена, охладена и нарязана на шайби.

Първо парчето се разстила с кожата надолу. Следва да се обтрие с червен пипер, сол и черен пипер, захар и счукани зърна хвойна, ако си намерите. После в сърцевината се разпределя нарязан на ситни гредички праз лук. Цялата тази идилия се завива на руло, то се връзва с конец и се поставя в тенджера. Добавя се още сол, пипер, хвойна при наличност и се залива със студена вода. Към нея по желание можете да ливнете и малко зелева чорба, ако разполагате. След кипването се вари на умерен огън 30 минути.

По желание можете да си приготвите и сос като задушите настърган хрян с оцет и захар на тиган и след това го смесите с майонеза и горчица. Свареното руло се охлажда и прибира в хладилник за няколко часа. А после се реже на слайсове и поднася с адекватно питие, сос и хляб. Чистата майонеза също върши работа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта