Регистрация

Ризото с тиквички и гъби

Ризото с тиквички и гъби
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4263

Вкусно ризото с бекон и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г ориз за ризото
  • 50 г бекон, нарязан
  • 1 с.л. зехтин
  • 1-2 скилидки чесън, счукани
  • 150 г гъби, нарязани
  • 1 малка тиквичка, нарязана
  • 500 мл (или повече, в зависимост от ориза) зеленчуков бульон
  • 1 чаша сухо бяло вино
  • сол, прясно смлян пипер, босилек

Начин на приготвяне:

1. Сложете бекона в тежък тиган и разтопете малко от тлъстината му.

2. Ако в бекона има прекалено малко тлъстина, добавете зехтин, после сложете лука и чесъна. Пържете, докато станат прозрачни.

3. Добавете тиквичките и гъбите. Оставете да къкри докато се сготвят, но да не са прекалено меки и кашкави. Можете да добавите малко бульон, за да забързате процеса.

4. Добавете ориза, бъркайте добре и го изпържете с малко зехтин.

5. Изсипете виното, бъркайте докато се изпари.

6. Сипете малко бульон и бъркайте, докато течността се попие. После сипете още бульон (аз сипвам на 3 пъти).

7. Опитайте на вкус – ако ви се вижда безсолно, сложете сол.

8. Овкусете с босилек и пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта