Ризото с риба тон, шафран и див копър
Ризото с риба тон, шафран и див копър.
Необходими продукти:
За ризотото:
- 2 порции ориз арборио
- 1 лук шалот
- зехтин
- бяло вино
- зеленчуков бульон
- див копър
- пармезан
- масло
- пипер
- сол
За рибата тон:
- 1 стек риба тон
- лимонов сок
- чили
- пипер
- сол
- зехтин
- червена цикория и балсамов оцет с едра захар за украса
Начин на приготвяне:
Мариновайте рибата в лимонов сок, зехтин, чили и пипер.
Нарежете на филийки дивия копър, а на кубчета лука шалот.
Редуцирайте балсамовия оцет с малко едра захар.
Подредете цикорията в чиния и поръсете със соса от балсамов оцет.
Сотирайте шалота.
Прибавете ориза и сотирайте заедно.
Прибавете виното и бульона малко по малко, като разбърквате и оставете да се сгъсти.
Прибавете дивия копър и шафрана.
Запечете рибата на силен огън.
Прибавете масло и пармезан, нарязани на тънки филийки при ризотото.
В чинията с цикория, поставете от ризото и покрийте с риба тон.
Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ