Регистрация

Ризото с круши и синьо сирене

Ризото с круши и синьо сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3054

Бяло вино, круша и сладко синьо сирене овкусяват ориза ви.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 скилидки чесън
  • 1 круша
  • прясно смлян черен пипер
  • 100-130 г ориз
  • ½ чаша бяло вино
  • 150 г сладко синьо сирене (например горгонзола долче)
  • 1 чаша прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Обелете чесъна и разрежете скилидките на половинки, обелете и изчистете крушата от семките и я нарежете на кубчета, след което запържете чесъна и крушата в малко олио на средно силен котлон за 4-5 минути.

2. Добавете ориза и го запържете за още няколко минути, след което прибавете половината чаша бяло вино и изчакайте да се изпари. Добавете сиренето и чашата мляко и разбъркайте, за да се разтопи сиренето.

3. Овкусете със сол и черен пипер и добавяйте по 1 чаша вода докато оризът се свари „ал денте”.

4. Сервирайте ястието горещо и добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта