Регистрация

Ризото с гъби и рукола

Ризото с гъби и рукола
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3618

Ориз без месо и с много добавки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ориз - около 3-4 шепи
  • 4-5 гъби по избор, нарязани на кубчета
  • 1/2 голяма глава лук (или 1 малка), нарязан на кубчета
  • 1/2 резене (запазете за украса!), нарязано
  • 1 скилидка чесън, нарязан на кубчета или счукан
  • 1/4 ч.ч. коняк
  • 4 ч.ч. пилешки бульон
  • сокът на 1/2 лимон
  • зехтин Extra Virgin
  • 1 бучка масло
  • сол
  • пипер
  • пармезан

За салатата:

  • рукола
  • лимонов сок от 1/2 лимон
  • зехтин Extra Virgin
  • сол 
  • смлян пипер

Начин на приготвяне:

1.Сложете зехтин Extra Virgin в дълбок тиган - направете около 3-4 кръгчета с бутилката. Добавете бучката масло. Сложете ориза и бъркайте докато стане полу-прозрачен. Около 4 мин.

2.Добавете гъбите и резенето.

3.Деглазирайте с 1/2 ч.ч. бульон. Оставете да се абсорбира.

4.Продължавайте да добавяте бульон, малко по малко и не спирайте да бъркате. 

5.След около 15 мин. добавете коняка.

6.Продължавайте да добавяте бульон. Може да не използвате целия. Опитайте ориза - трябва да се получи "ал денте". Общото време за готвене е около 1/2 час.

7.Добавете лимонов сок, сол, пипер на вкус.

8.Украсете с пармезан и листа папрат!

На салатата: Разбъркайте зехтина Extra Virgin, лимоновия сок и солта и пипера. Прибавете руколата. Поднесете!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 45-60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта