Регистрация

Ризото с гъби и резене

Ризото с гъби и резене
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2803

Вкусно ризото с гъби и див копър.

 

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 2 шепи гъби по избор, нарязани
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 връзка нарязан див копър
  • чесън
  • магданоз
  • ориз за ризото, за 4 порции или около 3 шепи
  • бяло вино
  • бульон - кубче или пресен зеленчуков или пилешки бульон
  • сокът на 1 лимон
  • прясно смлян черен пипер и сол
  • пармезан
  • малко масло и олио

Начин на приготвяне:

1. В тиган с дебели стени сгорещете олиото и запържете на слаб огън лука и чесъна за известно време, докато се глазират.

2. Прибавете ориза и разбъркайте с дървена лъжица докато оризът стане леко прозрачен.

3. Изсипете чаша бяло вино и прибавете гъбите и резенето. Бъркайте докато виното се абсорбира.

4. Започнете да добавяте по малко от бульона. Разбъркайте ориза, така че да поеме бульона и гответе докато стане ал денте - около 25 мин.

5. Когато добавите и последната част бульон, сложете лимоновия сок, малко масло и магданоза. Бульонът е солен, но все пак опитайте дали е необходима още сол. Овкусете и с много пипер. Разбъркайте отново и поднесете с прясно настърган пармезан. Върви чудесно и със салата - домати или бейби салата с винегрет.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта