Регистрация

Рибно филе с лимоново-медена глазура

Рибно филе с лимоново-медена глазура
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 348

Печена риба с мед и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета бяла риба или сьомга
  • 2 лимона
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. мед
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Изстискайте сока от един лимон в купичка.

2. Добавете в него меда, намачканата скилидка чесън и мазнината.

3. Рибните филета обтрийте със сол и пипер.

4. Поставете рибата в тава, застлана с алуминиево фолио. Намажете и от двете страни с медената смес и завийте с втори лист алуминиево фолио.

5. Пуснете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След това разгърнете от фолиото, намажете от горната страна отново с останалата медена смес и печете още 3 минути.

6. Поднсете с гарнитура от зеленчуци и половинка лимон за покапване.

 

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта