Регистрация

Рибни филета в сметаново-маслен сос



Рибни филета в сметаново-маслен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 495

Лесна печена риба с масло, сметана, чесън и лимони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Елементарно основно с риба, което можете да сготвите в натоварения делник, за да имате бърза вечеря за семейството или пък да направите за Никулден, когато празникът се пада в работен ден и готвенето на шаран би отнело твърде много време. Такава е рецептата на канала Всегда Вкусно за печена бяла риба в сметанов сос с масло, лук и чесън. Можете да изберете каквото филе ви харесва - от треска, пангасиус или друга бяла риба, която да запечете на фурна с вкусната заливка. За 20 минути ястието ще е готово за печене и след още толкова време - поднесено за хапване.

Филетата се оставят цели или се режат а парчета, като се пресмята около 250 г риба в порция. Това може да са две парчета например - зависи от размера на рибата, която сте избрали. Следва да разтопите масло в купичка, да добавите горчица, настръган на ситно ренде лук и намачкан чесън. Добре е да са по-ситни, за да се получи кремообразна текстура на соса. На финала в него се добавя сол и се сипва сметана. Изберете млечна готварска сметана, а не имитиращ продукт. Разбъркайте всичко заедно.

Филетата обтрийте със сол и черен пипер на вкус, положте в тавичка и залейте със соса. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-тина минути - зависи от дебелината и вида на рибата. А след това поръсете с наситнени листенца магданоз, положете по резен лимон и можете да сервирате. По желание можете да поднесете варени картофи или бял ориз, които да послужат като гарнитура и да попият апетитния сос от готвенето. Така се получава съвсем питателно блюдо. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта