Регистрация

Рибни кюфтета с картофи и галета

Рибни кюфтета с картофи и галета
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1464

Печени кюфтета от риба или пържени рибени кюфтета с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 риба от около 1 кг (пъстърва, сьомга, треска, скумрия - каквото харесвате)
  • 1 голям картоф
  • 1/2 глава лук (повече ще разпадне кюфтетата)
  • подправки на вкус
  • галета
  • 50 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата от люспи и карантия, измийте добре, отстранете главата и минете през месомелачка. Това е страхотна идея за рецепта с уловена риба. Ако ви допадне прекалено много, можете да си купите и от магазина, но запалените рибари ще ме разберат, щом започнат да се чудят къде да дянат улова или как да го сготвят.

2. Обелете лука и картофа, рендосайте ги и ги добавете към рибената кайма.

3. Подправете на вкус - сол и черен пипер е достатъчно, но можете да сложите още лют пипер, мащерка, босилек, магданоз. Смесете всичко хубаво. Сега е моментът да решите дали ще печете или ще пържите кюфтетата. Печени са по-сухи и по-разпадливи, но по-здравословни. Пържени са ужасно вкусни и се връзват перфектно със студена бира, отворена след дългия риболовен ден и последвалото чистене на риба у дома. Ако ще пържите, пригответе си чиния за вадене, застлана с домакинска хартия, която да попие мазнината. Сложете олиото да загрява. Ако ще печете - включете фурната да загрява и застелете тава с хартия за печене.

4. С мокри ръце оформяйте леко сплеснати кюфтета от сместа и ги овалвайте в галета. Ако много ви се разпадат, поръсвайте галетете отгоре. Мятайте в тигана или подредете в тавичката, като не забравите преди печенето да полеете с олио.

5. Пържете двустранно до готовност или печете на 200 градуса за 30 минути. Поднесете с любимия сос, студена бира и свежа салата за гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта